Zakendoen met Kazachstan

De economie in Kazachstan groeit al enkele jaren op rij. Het land is als opkomende markt enorm interessant voor ondernemers. Kazachstan is voor veel producten afhankelijk van import. De kansrijke sectoren zijn kernindustrie, medische sector, ICT en telecommunicatie. Er is veel vraag naar hoogwaardige technologie zoals machines en transportvoertuigen.

Bekijk de RVO-landeninformatie over KazachstanExterne link

Do's-and-don'ts

Schakel een tolk in

Kazachstan is een tweetalig land, waar zowel Kazachs als Russisch gesproken. Zakenmensen in Kazachstan spreken vooral Russisch, maar ze zijn ook vaak het Engels machtig. Schakel voor de zekerheid een tolk in.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Kazachstan

Uitvoer goederen naar Kazachstan

Heeft u vragen over ondernemen in Kazachstan?

Experts van RVO.nl helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:KazachstanLandcode:KZHoofdstad:NoersoeltanTijdsverschil met Nederland:+4 uurTaal - officiële taal:Kazachstaans en RussischVlag:KazachstanMunteenheid:tengeValuta code:KZTStaatsvorm:presidentiële republiekInwonersaantal:18,5 miljoenInwonersnaam:KazachOppervlakte:2.724.902 km²Koopkracht (2018):$ 9.237BBP (2017):$ 163 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 411 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 196 miljoenEconomische groei (2017):4,1%Ease of doing business (2019):28