Zakendoen met Malawi

De economie van Malawi drijft vooral op de agrarische sector. Zo’n 80% van de beroepsbevolking werkt in deze sector. Het overgrote deel van de Malawische export betreft agrarische producten zoals tabak en maïs. Dit maakt de economie kwetsbaar. De Malawische overheid zet in op landbouw, scholing, toerisme, energie en gezondheidszorg.

Bekijk de RVO-landeninformatie over Malawi

Do's-and-don'ts

Houd rekening met de communicatiestijl

De communicatiestijl van de Malawinesen is vaak indirect. Een direct antwoord geven op een vraag is voor Malawinesen moeilijk, omdat ze de ander niet willen teleurstellen. U wordt geadviseerd om geduldig te zijn en te proberen om dezelfde vraag op verschillende manieren te stellen.

Bekijk alle do's-and-don'ts

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Malawi

Uitvoer goederen naar Malawi

Heeft u vragen over ondernemen in Malawi?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:MalawiLandcode:MWHoofdstad:LilongweTijdsverschil met Nederland:+1 uurTaal - officiële taal:Engels en ChichewaVlag:MalawiMunteenheid:Malawische kwachaValuta code:MWKStaatsvorm:presidentiële republiekInwonersaantal:20,3 miljoenInwonersnaam:MalawiërOppervlakte:118.480 km²Koopkracht (2019):$ 371BBP (2019):$ 8 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 20 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 15 miljoenEconomische groei (2019):4,5%Ease of doing business (2020):109

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek