Zakendoen met Mali

Als u zaken wilt doen in Mali, is het goed om de politieke situatie van het land te kennen. Ook moet u rekening houden met de internationale sancties die voor dit land gelden. De Malinese economie draait vooral om landbouw en goudwinning. Meer dan 80% van de Malinezen werkt in de landbouw of visserij. De Malinese industrie houdt zich bezig met de verwerking van de landbouwproducten. De laatste jaren is ook de dienstensector in opkomst.

Lees de informatie over sancties MaliExterne linkBekijk de RVO-landeninformatie over MaliExterne link

Do's-and-don'ts

Draag gepaste kleding

90% van de Malinezen is Moslim. Als vrouw kunt u het best kleding dragen die schouders en knieën bedekt. Als man bent u niet verplicht lange mouwen te dragen. Shorts worden niet gewaardeerd.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Mali

Uitvoer goederen naar Mali

Heeft u vragen over ondernemen in Mali?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:MaliLandcode:MLHoofdstad:BamakoTijdsverschil met Nederland:-1 uurTaal - officiële taal:FransTaal - overige talen:Bambara, Fulani, Sarakole en Senufo Vlag:MaliMunteenheid:CFA-frankValuta code:XOFStaatsvorm:semi-presidentiële republiekInwonersaantal:18 miljoenInwonersnaam:MalineesOppervlakte:1.240.190 km²Koopkracht (2017):$ 854BBP (2018):$ 17 miljard Uitvoerwaarde (2018):€ 130 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 7 miljoenEconomische groei (2018):4,7%Ease of doing business (2020):148

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek