Zakendoen met Oekraïne

Doet u zaken in Oekraïne? Dan kunt u te maken krijgen met sancties. De Oekraïense markt wordt steeds aantrekkelijker voor buitenlandse handel en investeringen. Dit komt onder andere door DCFTA, het economische deel van het associatieverdrag dat Oekraïne met de EU heeft gesloten. Daarnaast staan veel Oekraïense ondernemers open voor buitenlandse knowhow.

Informatie over sancties OekraïneExterne linkBekijk de RVO-landeninformatie over OekraïneExterne link

Do's-and-don'ts

Proost niet als eerste

Bij een zakelijk diner is het gebruikelijk dat de gastheer als eerste proost. Als er op u geproost wordt, kunt u dit gebaar later in het diner herhalen. Houd er rekening mee dat Oekraïners meestal met wodka proosten. Het is niet gebruikelijk dat u met een non-alcoholisch drankje (mee)proost.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Oekraïne

Uitvoer goederen naar Oekraïne

Heeft u vragen over ondernemen in Oekraïne?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:OekraïneLandcode:UAHoofdstad:KievTijdsverschil met Nederland:+1 uurTaal - officiële taal:OekraïensTaal - overige talen:Russisch, Engels, Duits en PoolsVlag:OekraïneMunteenheid:hryvniaValuta code:UAHStaatsvorm:semi-presidentiële republiekInwonersaantal:42 miljoenInwonersnaam:OekraïnerOppervlakte:603.550 km²Koopkracht (2018):$ 3.113BBP (2018):131 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 975 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 1,3 miljardEconomische groei (2018):3,3%Ease of doing business (2020):64

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek