Zakendoen met Palestijnse gebieden

De Palestijnse Gebieden bestaan uit 2 afzonderlijke delen: de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. De gebieden liggen in het Midden-Oosten, grenzend aan onder meer Israël, Egypte en Jordanië. Politieke onrust en onzekerheid over het verdere verloop van het vredesproces maken de economie erg kwetsbaar. Ook gelden er voor de gebieden beperkingen op het gebied van import en export.

Bekijk de RVO-landeninformatie over Palestijnse Gebieden

Do's-and-don'ts

Zorg voor een tolk bij onderhandelingen

De meeste Palestijnen spreken Engels. Bij onderhandelingen over juridische en wettelijke bepalingen, is het raadzaam om een betrouwbare tolk of een lokale advocaat de (concept)overeenkomst te laten bekijken.

Bekijk alle do's-and-don'ts

Heeft u vragen over ondernemen in Palestijnse gebieden?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:Palestijnse gebiedenLandcode:PSHoofdstad:Ramallah (regeringszetel)Tijdsverschil met Nederland:+1 uurTaal - officiële taal:ArabischTaal - overige talen:Hebreeuws en EngelsVlag:Palestijnse gebiedenMunteenheid:sjekel, Jordaanse dinar en de Egyptisch pondValuta code:ILS, JOD en EGPStaatsvorm:parlementaire democratieInwonersaantal:4,7 miljoenInwonersnaam:PalestijnOppervlakte:6.220 km²Koopkracht (2017):$ 3.095BBP (2017):$ 15 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 27 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 1 miljoenEconomische groei (2017):-6,1%

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek