Zakendoen met Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië streeft naar een meer gediversifieerde economie. Saoediërs zijn fervent gebruikers van de smartphone en de marketingindustrie is daarop ingespeeld. Veel marketing richt zich op de rijkere consumenten. De islam heeft wel veel invloed op reclame-uitingen.

Bekijk de landeninformatie over Saoedi-ArabiëExterne link

Do's-and-don'ts

Mijd gevoelige onderwerpen

In de Arabische zakencultuur geldt dat u niet direct met de deur in huis moet vallen. Geduld hebben is een noodzaak. U moet ruim de tijd nemen voor een algemeen gesprek. Het is verstandig om onderwerpen als politiek, religie en seks te mijden.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Saoedi-Arabië

Uitvoer goederen naar Saoedi-Arabië

Heeft u vragen over ondernemen in Saoedi-Arabië?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:Saoedi-ArabiëLandcode:SAHoofdstad:RiyadTijdsverschil met Nederland:+1 uurTaal - officiële taal:ArabischVlag:Saoedi-ArabiëMunteenheid:Saoedische rialValuta code:SARValuta teken:SRStaatsvorm:absolute monarchieInwonersaantal:32,6 miljoenInwonersnaam:SaoediërsOppervlakte:2.149.690 km2Koopkracht (2017):$ 21.114Big Mac index (2020):€ 3,12BBP (2018):$ 787 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 3,1 miljardInvoerwaarde (2018):€ 2,1 miljardEconomische groei (2018):2,4%Ease of doing business (2020):62

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek