Zakendoen met Taiwan

Nederland is een van de grootste buitenlandse investeerders in Taiwan, en veruit de grootste investeerder uit Europa. Door de jaren heen heeft Taiwan zich ontwikkeld tot een sterke economie gedreven door technologie en innovatie.

Bekijk de RVO-landeninformatie over TaiwanExterne link

Do's-and-don'ts

Let op hiërarchie

Taiwanese bedrijven zijn vaak erg hiërarchisch georganiseerd. Degene die de beslissingen neemt, is de baas of een senior-manager van het bedrijf. Binnen een bedrijf is dit de persoon met het meeste aanzien. Deze wordt ook zelden tegengesproken. Tegengas wordt niet op prijs gesteld en betekent gezichtsverlies.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Bijeenkomsten & Evenementen

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Taiwan

Uitvoer goederen naar Taiwan

Heeft u vragen over ondernemen in Taiwan?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:TaiwanLandcode:TWHoofdstad:TaipeiTijdsverschil met Nederland:+6 uurTaal - officiële taal:MandarijnTaal - overige talen:Taiwanees, Taiwan-Hakka en EngelsVlag:TaiwanMunteenheid:nieuwe TaiwandollarValuta code:TWDValuta teken:NT$Staatsvorm:semi-presidentiële republiekInwonersaantal:23,6 miljoenInwonersnaam:TaiwaneesOppervlakte:36.193 km²Koopkracht (2018):$ 25.008Big Mac index (2020):€ 2,17BBP (2018):$ 590 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 4,5 miljardInvoerwaarde (2018):€ 3,4 miljardEconomische groei (2018):2,6%Ease of doing business (2020):15

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek