Zakendoen met Thailand

Thailand heeft een vrije handelseconomie en een goed ontwikkelde infrastructuur. Zo’n tweederde van het bruto binnenlands product wordt verdiend aan export. Het land is ook erg aantrekkelijk voor investeerders.

Bekijk de RVO-landeninformatie over Thailand

Do's-and-don'ts

Vermijd fysiek contact

Gedraag u niet te joviaal en raak uw gesprekspartner niet aan. Thai vermijden elke vorm van fysiek contact met mensen die ze niet goed kennen. Thaise mannen kunnen u de hand schudden, vrouwen gebruiken soms de 'wai': beide handen zijn dan tezamen en ze worden ter hoogte van de kin gehouden. Een 'wai' beantwoordt u met een hoofdknik en een glimlach.

Bekijk alle do's-and-don'ts

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Thailand

Uitvoer goederen naar Thailand

Heeft u vragen over ondernemen in Thailand?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:ThailandLandcode:THHoofdstad:BangkokTijdsverschil met Nederland:+5 uurTaal - officiële taal:ThaisTaal - overige talen:BirmaansVlag:ThailandMunteenheid:bahtValuta code:THBValuta teken:฿Staatsvorm:constitutionele monarchie (sinds 2014 militaire regering)Inwonersaantal:67,8 miljoenInwonersnaam:ThaiOppervlakte:513.120 km²Koopkracht (2018):$ 7.448Big Mac index (2020):€ 3,42BBP (2018):$ 505 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 1,1 miljardInvoerwaarde (2018):€ 3,3 miljardEconomische groei (2018):4,1%Ease of doing business (2020):21

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek