Zakendoen met Turkije

Turkije behoort tot de snelst groeiende economieën van de wereld. Het land ligt strategisch gunstig tussen Europa, het Midden-Oosten en Centraal-Azië in. Via Turkije exporteren naar landen ten oosten van Turkije en rondom de Zwarte Zee gaat inmiddels makkelijker. Het land beschikt over een hoogopgeleide, jonge bevolking en het besteedbare inkomen groeit.

Bekijk de RVO-landeninformatie over TurkijeExterne linkLees wat de KVK-experts over Turkije vertellenExterne link

Do's-and-don'ts

Houd rekening met hiërarchie

De Turkse zakelijke cultuur is formeel en kenmerkt zich door een hiërarchische structuur. Het is belangrijk dat u binnen het bedrijf waarmee u zaken wilt doen met de juiste persoon spreekt. Als u met een hooggeplaatst persoon aan tafel zit, is het verstandig zelf met een delegatie van vergelijkbaar 'gewicht' te komen. Aan de andere kant is het niet verstandig om bij het zakendoen een paar stappen op de hiërarchische ladder over te willen slaan. Het nemen van besluiten kan tijd kosten.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Turkije

Uitvoer goederen naar Turkije

Heeft u vragen over ondernemen in Turkije?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:TurkijeLandcode:TRHoofdstad:AnkaraTijdsverschil met Nederland:+2 uurTaal - officiële taal:TurksTaal - overige talen:KoerdischVlag:TurkijeMunteenheid:Turkse lireValuta code:TRYValuta teken:Staatsvorm:parlementaire republiekInwonersaantal:82,0 miljoenInwonersnaam:TurkOppervlakte:785.350 km²Koopkracht (2018):$ 9.405Big Mac index (2020):€ 1,99BBP (2018):$ 771 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 5,5 miljardInvoerwaarde (2018):€ 3,5 miljardEconomische groei (2018):2,8%Ease of doing business (2020):33

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek
KVK