Zakendoen met Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben een relatief jonge bevolking. De levensstandaard is hoog. Consumenten zijn geïnteresseerd in nieuwe technologieën en producten.

Bekijk de landeninformatie over de Verenigde Arabische Emiraten

Do's-and-don'ts

Investeer in een vertrouwensband

Verwacht niet dat u bij het eerste contact direct een contract kunt afsluiten. Tijdens de eerste afspraak bouwt u vooral een vertrouwensband op met uw zakenpartner. Het is verstandig om uw contact na de eerste ontmoeting te verstevigen en te onderhouden. Alleen schriftelijk contact is niet voldoende.

Bekijk alle do's-and-don'ts

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Verenigde Arabische Emiraten

Uitvoer goederen naar Verenigde Arabische Emiraten

Heeft u vragen over ondernemen in Verenigde Arabische Emiraten?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:Verenigde Arabische EmiratenLandcode:AEHoofdstad:Abu DhabiTijdsverschil met Nederland:+2 uurTaal - officiële taal:ArabischTaal - overige talen:Perzisch en EngelsVlag:Verenigde Arabische EmiratenMunteenheid:DirhamValuta code:AEDValuta teken:د.إStaatsvorm:Federatie van monarchieënInwonersaantal:10,7 miljoenInwonersnaam:Inwoner van de Verenigde Arabische EmiratenOppervlakte:83.600 km²Koopkracht (2019):$ 37.750BBP (2017):$ 378 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 3,2 miljardInvoerwaarde (2018):€ 1,6 miljardEconomische groei (2017):0,5%Ease of doing business (2020):16

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek