Zakendoen met Vietnam

Vietnam is een van de snelst groeiende economieën van Azië. De vraag naar consumentengoederen stijgt, onder meer door de steeds grotere koopkracht. Het land heeft een jonge en merkbewuste bevolking.

Bekijk de RVO-landeninformatie over VietnamExterne link

Do's-and-don'ts

Plan uw afspraak ruim op tijd

Gemaakte afspraken moeten minstens een paar weken voor de geplande datum worden gemaakt. Mondelinge afspraken zijn bindend voor Vietnamezen. Probeer daarom geen beloftes te doen waar u later eventueel op moet terugkomen. Een Vietnamees komt niet snel tot een akkoord en neemt een besluit weloverwogen. Het is een teken van respectloosheid om iemand openlijk te bekritiseren.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Vietnam

Uitvoer goederen naar Vietnam

Heeft u vragen over ondernemen in Vietnam?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:VietnamLandcode:VNHoofdstad:HanoiTijdsverschil met Nederland:+6 uurTaal - officiële taal:VietnameesTaal - overige talen:EngelsVlag:VietnamMunteenheid:dongValuta code:VNDValuta teken:Staatsvorm:communistische staatInwonersaantal:95,5 miljoenInwonersnaam:VietnamezenOppervlakte:331.230 km²Koopkracht (2019):$ 2.740BBP (2018):$ 241 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 1,1 miljardInvoerwaarde (2018):€ 5,0 miljardEconomische groei (2018):7,1%Ease of doing business (2020):70

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek
KVK