Omgevingsvergunning aanvragen

Gemeente Alkmaar: Omgevingsvergunning aanvragen

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Gecontroleerd 12 jan 2024
2 min lezen
English version

Wilt u weten of u een melding moet doen of een omgevingsvergunning nodig heeft? U kunt bij het Omgevingsloket online een vergunningcheck doen.

  1. Doe de vergunningcheck, u ziet of u een vergunning nodig heeft of een melding moet doen. 
  2. Als u een vergunning nodig heeft dan kunt u deze meteen online in het Omgevingsloket of schriftelijk aanvragen. Log in met met DigiD (voor uzelf), log in met eHerkenning voor een bedrijf. 
  3. Als u een melding moet doen dan kunt u meteen melden in het Omgevingsloket. Log in met met DigiD (voor uzelf), log in met eHerkenning voor een bedrijf.

De kosten hangen af van welke omgevingsvergunning u aanvraagt. U betaalt ook als u de vergunning niet krijgt. Neem contact op met de gemeente Alkmaar voor informatie, op telefoonnummer 0031 72 548 8888.

De gemeente heeft 8 weken (standaard procedure) nodig om uw aanvraag te beoordelen. Soms is dat 26 weken (uitgebreide procedure). Dit gebeurt bijvoorbeeld als u iets anders wilt dan wat in het bestemmingsplan staat. De gemeente kan de termijn 1 keer met 6 weken verlengen.

U kunt de lijst met vergunningaanvragen en besluiten bekijken op Zoekresultaat | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen (officielebekendmakingen.nl).

Wilt u bezwaar maken? Neem contact op met gemeente Alkmaar op telefoonnummer 0031 72 548 8888.

Deze pagina is onderdeel van een kwaliteitsnetwerk van de Europese Unie

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Gemeente Alkmaar