Zoeken
Omgevingsvergunning aanvragen

Gemeente Midden-Delfland: Omgevingsvergunning aanvragen

Deze informatie is geplaatst door Gemeente Midden-Delfland

Laatst gecontroleerd op

Overleg vooraf met de gemeente over uw plannen. Dan komt u niet voor verrassingen te staan. Dit heet een oriënterend gesprek. Dit is een eerste kosteloos gesprek waarbij u uw ideeën toelicht. En waarbij de gemeente haar aandachtspunten deelt en toelicht hoe het vervolgproces eruit ziet. Neem bij het maken van uw plannen zo vroeg mogelijk contact op met de gemeente: via het algemene telefoonnummer (015) 380 41 11 of door te mailen naar bwt@middendelfland.nl voor het maken van een afspraak.

  • Wilt u weten of u een melding moet doen of een omgevingsvergunning nodig heeft? U kunt bij het Omgevingsloket online een vergunningcheck doen.
  • Is er na een eerste gesprek niet geheel duidelijk of uw initiatief vergunbaar of kansrijk is? Dan kunt u een onderzoek te laten uitvoeren naar de kansrijkheid van uw plan. Daarvoor dient u een schetsplan in.
  • Als u een vergunning nodig hebt, vraagt u die aan via Omgevingsloket online. Doe dit minimaal 8 weken voordat u wilt starten met de werkzaamheden. Bij een uitgebreide aanvraag doet u dit minimaal 6 maanden van tevoren.
  • Bij een uitgebreide aanvraag maakt de gemeente een ontwerpbesluit over uw aanvraag. Dit ontwerpbesluit is nog geen definitief besluit. Iedereen kan binnen 6 weken zijn of haar mening over dit ontwerpbesluit geven. Dit heet een zienswijze. Ontwerpbesluiten die ter inzage liggen, kunt u inzien op de pagina Stukken ter inzage.
  • Als u het niet eens bent met het ontwerpbesluit, geeft u in uw zienswijze aan waarom.
  • U ontvangt vanzelf bericht of u de vergunning krijgt.

Deze informatie is geplaatst door Gemeente Midden-Delfland

Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVLogo SDG YourEuropeToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1