Zoeken

Omgevingsvergunning: inrit of uitrit aanleggen

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Laatst gecontroleerd op
< 1 min lezen

Wilt u een inrit of uitrit van uw pand naar de openbare weg aanleggen? Dan heeft u een omgevingsvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de gemeente of via Omgevingsloket online.

Meer weten of direct regelen

bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

Omgevingsvergunning aanvragen

Bekijk bij uw gemeente of u een omgevingsvergunning nodig heeft. U kunt een omgevingsvergunning voor een uitweg aanvragen via het Omgevingsloket online.

Toestemming van de provincie

Wilt u een uitweg naar een provinciale weg aanleggen of veranderen? Dan vraagt de gemeente eerst advies aan de provincie. De provincie kijkt onder meer naar de doorstroming, verkeersveiligheid, leefbaarheid en kwaliteit van de weg. Als de provincie toestemming geeft, dan kan de gemeente de omgevingsvergunning verlenen.

De provincie kan extra voorwaarden geven waar u zich aan moet houden. Als er extra voorwaarden zijn dan laat de gemeente dit aan u weten als u de vergunning krijgt.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVLogo SDG YourEuropeToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1