Onroerendezaakbelasting (ozb) voor bedrijfspand

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht: Onroerendezaakbelasting (ozb) voor bedrijfspand

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Gecontroleerd 1 aug 2022
< 1 min lezen
English version

U betaalt ieder jaar onroerendezaakbelasting (OZB) als u een eigen woning heeft. En als u eigenaar of gebruiker bent van een bedrijfspand of een stuk grond. Hoeveel u betaalt hangt af van de waarde van het pand of de grond (WOZ-waarde). U kunt bezwaar maken als u het niet eens bent met deze waarde.

Eind februari ontvangt u meestal de aanslag via mijn overheid.nl of de post. U kunt uw aanslag en het taxatieverslag van uw woning ook online bekijken in de Digitale Belastingbalie.

Direct regelen

Kosten

Kijk voor meer informatie op onze website

Betalen

U krijgt ieder jaar een OZB-aanslag van uw gemeente. Op deze aanslag staat het bedrag dat u moet betalen. U moet dit bedrag binnen 6 weken betalen. Kunt u het bedrag niet in 1 keer betalen? Dan kunt u:

  • in delen betalen: u vraagt een automatische incasso aan en de gemeente schrijft het bedrag in delen (iedere maand) af van uw bankrekening 
  • een betalingsregeling aanvragen bij de gemeente

Kwijtschelding

Kunt u de OZB-aanslag niet betalen? U kunt vragen aan de gemeente of u (een deel) niet hoeft te betalen. Dit heet kwijtschelding. U kunt kwijtschelding aanvragen. Kijk voor meer informatie op onze website. 

Verhuizen

Gaat u later in het jaar verhuizen? Dan betaalt u alsnog de OZB-aanslag die de gemeente bepaald heeft op 1 januari. U hoeft voor uw nieuwe bedrijfspand geen OZB meer te betalen. Meestal verrekend de notaris dit met de nieuwe eigenaren.

Bent u het niet eens met de WOZ van uw bedrijfspand? Of met de OZB? Dan kunt u bezwaar maken. Kijk voor meer informatie op onze website.

Deze pagina is onderdeel van een kwaliteitsnetwerk van de Europese Unie

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht