Over Ondernemersplein

Gepubliceerd door:
KVK
KVK
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Belastingdienst
Belastingdienst
Centraal Bureau voor de Statistiek
Centraal Bureau voor de Statistiek
2 min lezen

Wat moet u allemaal doen als u voor uzelf begint? Welke vergunningen heeft u nodig voor een uitbreiding van uw pand? Welke wetten wijzigen er binnenkort? Op Ondernemersplein krijgt u van de overheid antwoord op al uw ondernemersvragen.

Overheidsinformatie voor ondernemers

Via Ondernemersplein.kvk.nl vindt u informatie en advies van de (semi-)overheid. Alles wat u nodig heeft om te ondernemen. Wetgeving, belastingregels maar ook subsidies, ondernemersevenementen en branche-informatie. Door onze krachten te bundelen met die van KVK, kunnen wij u nog beter voorzien van informatie en advies van de overheid. Zo houdt u meer tijd over om te ondernemen.

Content van samenwerkende partners

Ondernemersplein is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Voor dit platform maakt een team redacteuren van verschillende overheden samen content voor ondernemers.

Onze partners zijn:

  • KVK
  • Belastingdienst
  • Het Centraal Bureau voor de Statistiek
  • Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
  • Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  • Dienst Wegverkeer (RDW)
  • De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
  • Rijksoverheid.nl
  • UWV
  • Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Hier en op steeds meer plaatsen

De content die op Ondernemersplein.kvk.nl staat, wordt uitgeleverd via een zogenaamde API (Application Programming Interface). Met deze technische koppeling kan de informatie ook automatisch op andere websites worden getoond. We zijn continu op zoek naar nieuwe afnemers van de API. Zodat ondernemers hetzelfde antwoord van de overheid op steeds meer plaatsen kunnen vinden.

Partner worden van Ondernemersplein

Op Ondernemersplein.kvk.nl regelen ondernemers eenvoudig hun zaken met de overheid en vinden zij antwoord op al hun ondernemersvragen. Daarom zoeken wij zoveel mogelijk partners die zich willen aansluiten. Bent u een overheidsorganisatie met informatie voor ondernemers? En heeft u interesse om u aan te sluiten bij het netwerk van Ondernemersplein? Neem dan contact met ons op via redactie@ondernemersplein.nl.

Denk mee en verbeter Ondernemersplein

Wat is goed en wat kan beter? Wat mist u en wat had u anders gedaan? Laat het ons weten via de knop 'Feedback’ die onderaan iedere pagina staat. Met uw ideeën kunnen we onze informatie en advies verbeteren. U kunt de redactie ook mailen via redactie@ondernemersplein.nl.

Ondernemersplein op social media

Blijf via sociale media op de hoogte van nieuws en informatie voor ondernemers. Volg Ondernemersplein op X (was Twitter) of LinkedIn.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Ondernemersplein