Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeWetten en regels

Parkeervergunning of ontheffing aanvragen

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Laatst gecontroleerd op < 1 min lezenEnglish version

Op sommige plekken heeft u een bedrijfsparkeervergunning of een ontheffing nodig om uw (bedrijfs)auto te mogen parkeren. Die vraagt u aan bij de gemeente of provincie. Lees meer

Meer weten of direct regelen

bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

Op sommige plekken heeft u een bedrijfsparkeervergunning of een ontheffing nodig als u een (bedrijfs)auto wil parkeren. Bijvoorbeeld als u werkzaamheden doet op een plek waar u niet mag parkeren. De regels voor het aanvragen van een vergunning of een ontheffing verschillen per gemeente.

Parkeren in de berm

In veel gemeenten is het verboden de berm te gebruiken als parkeerplek. Wilt u toch in de berm parkeren? Dan kunt u een ontheffing aanvragen bij de gemeente.

Parkeren op provinciale weg

Wilt u uw voertuig op een provinciale weg parkeren? Dan moet u hiervoor in sommige gevallen een ontheffing aanvragen bij de provincie.

Digitaal aanvragen met de berichtenbox

Met de berichtenbox kunt u de 'ontheffing parkeren op de provinciale weg' digitaal aanvragen bij de provincie. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

Zie ook

Naar boven