Dit artikel is gerelateerd aan:

Parkeervergunning of ontheffing aanvragen

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Laatst gecontroleerd op
< 1 min lezen
Op sommige plekken heeft u een bedrijfsparkeervergunning of een ontheffing nodig om uw (bedrijfs)auto te mogen parkeren. Die vraagt u aan bij de gemeente of provincie. Lees meer

Bekijk hier de regels in uw gemeente.

Zoeken

  Op sommige plekken heeft u een bedrijfsparkeervergunning of een ontheffing nodig als u een (bedrijfs)auto wil parkeren. Bijvoorbeeld als u werkzaamheden doet op een plek waar u niet mag parkeren. De regels voor het aanvragen van een vergunning of een ontheffing verschillen per gemeente.

  Parkeren in de berm

  In veel gemeenten is het verboden de berm te gebruiken als parkeerplek. Wilt u toch in de berm parkeren? Dan kunt u een ontheffing aanvragen bij de gemeente.

  Parkeren op provinciale weg

  Wilt u uw voertuig op een provinciale weg parkeren? Dan moet u hiervoor in sommige gevallen een ontheffing aanvragen bij de provincie.

  Digitaal aanvragen met de berichtenbox

  Met de berichtenbox kunt u de 'ontheffing parkeren op de provinciale weg' digitaal aanvragen bij de provincie. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

  Heeft u nog vragen?

  Neem contact op met Antwoord voor bedrijven

  088 - 042 44 00

  Deze informatie is geplaatst door

  Antwoord voor bedrijven