Prinsjesdag

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

± 1 min lezen

Op Prinsjesdag, dinsdag 21 september 2021, maakt de regering de beleidsplannen voor het komende jaar bekend. U vindt op deze pagina vanaf 15.15 een overzicht van wetsvoorstellen met gevolgen voor u als ondernemer.

Prinsjesdag 2021

Snel weten wat er voor u verandert?

Wilt u op Prinsjesdag snel naar deze pagina? Sla deze pagina op in uw favorieten. Of zet deze pagina op het beginscherm (startscherm) van uw telefoon of tablet.

Officiële Prinsjesdagstukken

De maatregelen komen uit de Troonrede, uit het Belastingplan en uit andere officiële Prinsjesdagstukken. Maar ook uit het verwachte begrotingsakkoord 2021. Deze documenten staan vanaf dinsdag 21 september 2021 op www.rijksoverheid.nl/prinsjesdag.

Wetswijzigingen

Benieuwd wat er de afgelopen tijd veranderd is en de komende tijd gaat veranderen? Bekijk alle wetswijzigingen en nieuwe regels.

Let op: het staat nog niet vast wanneer deze (wets)wijzigingen precies ingaan

Een wetswijziging of wetsvoorstel moet eerst goedgekeurd worden door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer. En geldt pas als het in het Staatsblad of de Staatscourant is gepubliceerd. Een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling geldt ook pas na publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg @OP_Nederland op Twitter of download de gratis NieuweWetten-app.

Over Prinsjesdag

Op Prinsjesdag (de 3e dinsdag in september) leest koning Willem-Alexander de Troonrede voor. In de Troonrede staat hoe het gaat met Nederland en wat de belangrijkste plannen van de regering zijn voor het komende jaar. Daarna geeft de minister van Financiën de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan de voorzitter van de Tweede Kamer. Daarin staat hoe de regering de plannen gaat uitvoeren en hoeveel geld er voor elk plan is.

De Miljoenennota, de Rijksbegroting, het Belastingplan en andere officiële Prinsjesdagstukken staan op Rijksoverheid.nl/prinsjesdag.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Antwoord voor bedrijven

088 - 042 44 00

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven