Prinsjesdag 2021

Prinsjesdag 2021

Wat zijn de kabinetsplannen voor 2022?

Bijgewerkt 1 juni 2022 | 11:58u
Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Op Prinsjesdag, dinsdag 21 september 2021, maakte de regering de beleidsplannen voor het komende jaar bekend. U vindt op deze pagina een overzicht van wetsvoorstellen met gevolgen voor u als ondernemer.

Wat zijn de gevolgen voor bedrijven en ondernemers?

Let op: het staat nog niet vast wanneer deze (wets)wijzigingen precies ingaan

Een wetswijziging of wetsvoorstel moet eerst goedgekeurd worden door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer. En geldt pas als het in het Staatsblad of de Staatscourant is gepubliceerd. Een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling geldt ook pas na publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Product, dienst en innovatie

Zakelijke dienstverlening

Over Prinsjesdag

Op Prinsjesdag (de 3e dinsdag in september) leest koning Willem-Alexander de Troonrede voor. In de Troonrede staat hoe het gaat met Nederland en wat de belangrijkste plannen van de regering zijn voor het komende jaar. Daarna geeft de minister van Financiën de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan de voorzitter van de Tweede Kamer. Daarin staat hoe de regering de plannen gaat uitvoeren en hoeveel geld er voor elk plan is. De Miljoenennota, de Rijksbegroting, het Belastingplan en andere officiële Prinsjesdagstukken staan op Rijksoverheid.nl/prinsjesdag.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Antwoord voor bedrijven

088 - 042 44 00

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1