MenuZoekenZoekenHomeFinanciering

Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM)

Deze informatie is geplaatst door:KVKKVK± 1 min lezenEnglish version

Wanneer u als ondernemer op zoek bent naar krediet voor groei of innovatie, bieden provinciale investeringsfondsen mogelijk kansen.

Regionaal

Elke provincie heeft een Regionale Ontwikkelingsmaatschappij. Deze ROM’s hebben de doelstelling de regionale en lokale economie te versterken.

Regioversterking

ROM’s hebben de ambitie om de regio tot een aantrekkelijke vestigingsplek te maken. Zo willen diverse regio’s in 2021 in de top 20 van de meest innovatieve regio’s van Europa staan. Daarom besluiten verschillende provincies extra geld uit te trekken om de regionale- en lokale economie te versterken. Groei van de werkgelegenheid en versterking van het innovatief vermogen zijn gunstig voor de regio.

Hoe werkt een ROM?

Gezamenlijk hadden de verschillende ROM’s in Nederland in 2021 voor 289 miljoen euro geïnvesteerd in 974 bedrijven. De ROM’s investeren met name in innovatieve en snelgroeiende, regionale bedrijven en zij herstructureren bedrijventerreinen. De ROM’s realiseerden in 2021 734 innovatietrajecten met een financiele omvang van 190 miljoen met meer dan 1.000 ondernemers. Ze verstrekken risicokapitaal aan ondernemers en kunnen zelfs aandeelhouder worden in deze bedrijven. Daarnaast begeleiden ze ondernemers in hun bedrijfsvoering en stimuleren zij ondernemers om zich in de regio te vestigen.

ROM’s per provincie

Er bestaan verschillen in budget per provincie. Ook de voorwaarden om in aanmerking te komen zijn verschillend per ROM. Kijk voor de diverse mogelijkheden binnen u provincie en de wijze van aanvragen op:

Meer succes met uw financieringsaanvraag

Bekijk de criteria van financiers. Gebruik indien nodig het stroomschema financiering om een passende alternatieve financieringsvorm te selecteren.

Hulp bij financiering

Hulp inschakelen vergroot uw kansen op financiering. Met de juiste adviseur en een goede financiële onderbouwing is een ’ja’ op uw financieringsaanvraag binnen handbereik. Deze adviseurs helpen u op weg.

Naar boven