Venture Capital fonds

Deze informatie is geplaatst door

KVK

< 1 min lezen

Een Venture Capital fonds is een investeringsfonds gericht op risicovolle investeringen in innovatieve en/of snelgroeiende bedrijven. Meestal binnen een bepaalde branche of sector. Een financieringsaanvraag doet u bij het venture capital fonds. Dat kan vanaf ongeveer €200.000 en vrijwel altijd tegen een percentage van aandelen. De gemiddelde investering ligt rond de €1-3 miljoen.

Werkwijze Venture Capital

Een Venture Capital fonds krijgt jaarlijks honderden aanvragen en selecteert slechts de meest kansrijke voorstellen. Het hoofddoel van het fonds is het creëren van rendement voor de aandeelhouders in het fonds. Om dat te bereiken gaan zij voor een waardevergroting van de aandelen van de bedrijven waarin zij investeren. Om die waardevergroting ten gelde te maken, willen ze hun aandelen na gemiddeld 3-7 jaar weer verkopen aan ondernemers of andere geldschieters. Dat noemen zij een exit.

Financiering aanvragen bij een Venture Capital fonds

Bent u voornemens om een Venture Capital fonds te benaderen? Dan is het opdoen van kennis over hun beoordelings- en investeringsproces essentieel. Een investeerder wil graag zien dat u uzelf kunt inleven in zijn positie en het voorstel van zijn kant kunt bekijken. Verder in het proces worden het komen tot en deal en contractuele afspraken belangrijk. Het inschakelen van professionele hulp is hierbij verstandig.

Bent u benieuwd of er Venture Capital fondsen zijn die zich richten op uw branche of sector? De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen biedt een overzicht van alle aangesloten Venture Capital fondsen.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met KVK

KVK Financieringsdesk 0800-1014

Deze informatie is geplaatst door

KVK