Verplichtingen per branche

Gepubliceerd door:
KVK
KVK
2 min lezen

Veel wetten en regels gelden voor iedereen. Maar er zijn ook wettelijke verplichtingen die alleen voor uw branche gelden. Bijvoorbeeld in de horeca, maar ook in de detailhandel of de transportsector gelden aanvullende eisen. Hieronder vindt u de verschillende branches en welke onderwerpen daaronder vallen.

Agrosector

Bekijk de wetten en regels in de agrosector. Deze gaan onder andere over: bloemen en planten, dieren, mest, milieu en omgeving en visserij.

Bouwnijverheid

Bekijk de wetten en regels in de bouwnijverheid. Deze gaan onder andere over: arbeidsomstandigheden en veiligheid, milieu en omgeving, en bouwplaatsen en bouwwerken.

Detailhandel, groothandel en ambachten

Bekijk de wetten en regels in de detailhandel, groothandel en ambachten. Deze gaan onder andere over: algemene eisen in de detailhandel, auto's en motorfietsen, dieren en diervoeders, geneesmiddelen, markt en kraam, planten en bloemen, voedsel, drank en tabak, en ook non-food producten.

Horeca, recreatie en catering

Bekijk de wetten en regels in de horeca, recreatie en catering. Deze gaan onder andere over: algemene eisen in de horeca, eten en drinken, overnachtingen, waterrecreatie, speelautomaten en kansspelen, en terrassen, kramen en uitstallingen.

Industrie

Bekijk de wetten en regels in de industrie. Deze gaan onder andere over: algemene eisen in de industrie, afvalverwerking, milieu en omgeving, arbeidsomstandigheden, machines en apparaten, bouwmaterialen, chemische stoffen, consumentenproducten non-food, delfstoffen, energie en water, farmaceutische producten, hout en papier, metaalproducten, textiel, kleding en leer, transportmiddelen, voedingsmiddelen, drank en tabak.

Kinderopvang

Bekijk de wetten en regels in de kinderopvang. Deze gaan onder andere over: administratie en organisatie, dagelijkse praktijk, opvanglocatie en veiligheid, personeel, beleidsplannen.

Kunst, cultuur, amusement en media

Bekijk de wetten en regels in de kunst, cultuur, amusement en media.

Persoonlijke dienstverlening

Bekijk de wetten en regels in de persoonlijke dienstverlening. Deze gaan onder andere over: particulier onderwijs, rijscholen, uiterlijke verzorging en uitvaarten.

Vervoer

Bekijk de wetten en regels in het vervoer. Deze gaan onder andere over: algemene eisen, busvervoer, taxivervoer, vervoer door de lucht, over de weg, over water, vervoer van afval en mest, gevaarlijke stoffen, levensmiddelen en planten en dieren.

Zakelijke dienstverlening

Bekijk de wetten en regels in de zakelijke dienstverlening. Deze gaan onder andere over: verplichtingen voor accountants, advocaten, architecten, financiële dienstverlening, gerechtsdeurwaarders, ICT, laboratoria en keuringsinstellingen, notarissen, onroerend goed, particuliere beveiliging, reisorganisaties, tolken en vertalers.

Zorg

Bekijk de wetten en regels in de zorg. Deze gaan onder andere over: algemene eisen, diergeneeskunde, geneesmiddelen en medische technologie, vrije beroepsbeoefenaren in de zorg.