Dit artikel is gerelateerd aan:

Vissersvaartuigen en vistuigen melden

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Nieuwbouw, verbouw of overname melden

Nieuwbouw, verbouw of overname van een vissersvaartuig meldt uExterne link bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Met de melding vraagt u de certificaten en verklaringen aan die u nodig heeft. Deze zijn afhankelijk van de lengte van uw schip, het tonnage en in welke gebieden u vaart.

Certificering en inspectie van vissersvaartuigen

De ILT inspecteert en certificeert vissersvaartuigen. U maakt zelf een afspraak voor de jaarlijkse inspectiesExterne link.

Visreisgegevens digitaal doorgeven

U moet u uw visreisgegevens digitaal doorgeven. Dat moet ook als uw vissersvaartuig kleiner dan 12 meter is. In dat geval kunt u uw visreisgegevens digitaal doorgeven met E-lite logboekExterne link van RVO.

Grote vistuigen op binnenwateren

Wilt u als binnenvisser gebruikmaken van grote vistuigen op de binnenwateren? Dan moet u zich meldenExterne link bij RVO. U heeft geen visakte meer nodig.

AIS en VMS

Heeft u een vissersvaartuig langer dan 15 meter? Dan moet u een Automatic Identification SystemExterne link (AIS) aan boord hebben en operationeel houden. Is uw vissersvaartuig langer dan 12 meter? Dan moet u nieuwe goedgekeurde satellietvolgapparatuur (vessel monitoring system, VMS) registreren en wijzigingen daarin doorgevenExterne link.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven