VOG natuurlijke personen (VOG NP) aanvragen

Gemeente Nieuwkoop: VOG natuurlijke personen (VOG NP) aanvragen

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Gecontroleerd 10 mei 2024
2 min lezen
English version

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. Bijvoorbeeld als u een nieuwe baan hebt of een visum wilt aanvragen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie beoordeelt uw aanvraag.

U kunt bij de gemeente Nieuwkoop een VOG voor uw werknemer of vrijwilliger aanvragen.

Een VOG kan op drie verschillende manieren aangevraagd worden, online via Justis, online via de gemeente, of persoonlijk bij het gemeentehuis. Digitaal aanvragen via Justis is het goedkoopste, maar uw werkgever moet daarvoor eHerkenning geactiveerd hebben.

1. Online via Justis

U kunt de VOG online aanvragen bij Justis. Let op: u heeft daarvoor DigiD nodig, daarnaast moet uw werkgever de aanvraag eerst klaarzetten op de website van Justis. Uw werkgever heeft daarvoor eHerkenning nodig. Digitaal een VOG aanvragen via Justis is goedkoper dan een aanvraag bij de gemeente.

2. Online via de gemeente

Kan uw werkgever de aanvraag niet online klaarzetten? Dan kunt u de VOG online bij de gemeente aanvragen. U hoeft dan niet naar het gemeentehuis te komen. U heeft daarvoor DigiD en het volledig ingevulde aanvraagformulier nodig.

Na inloggen vult u de gegevens in die op het aanvraagformulier staan vermeld. Vervolgens uploadt u alle bladzijden van het aanvraagformulier. Na verzending van de aanvraag en het formulier naar de gemeente betaalt u de VOG direct online. Lukt het niet om het volledige aanvraagformulier digitaal te uploaden? Neem dan altijd contact op met de gemeente voordat u de aanvraag verstuurt. Aanvragen zonder een geüpload aanvraagformulier kunnen niet in behandeling worden genomen. Let erop dat u altijd de meest recente versie van het aanvraagformulier VOG heeft gekregen en uploadt. Het aanvraagformulier moet volledig zijn ingevuld en door uzelf en uw werkgever zijn ondertekend.

3. Persoonlijk aan de balie

Wilt of kunt u uw aanvraag VOG niet online regelen? Dan kunt u bij het gemeentehuis langskomen om de VOG aan te vragen. Hiervoor moet u online een afspraak maken.

Gebruik het formulier dat u heeft gekregen van uw werkgever en neem het mee naar het gemeentehuis. Let erop dat u altijd de meest recente versie van het aanvraagformulier VOG heeft gekregen. Het aanvraagformulier moet volledig zijn ingevuld en door uzelf en uw werkgever zijn ondertekend. Aan de balie moet u een geldig identiteitsbewijs te tonen. Twee tot vier weken na de aanvraag krijgt u de VOG door Justis per post thuisgestuurd.

Bent u niet (meer) ingeschreven bij de gemeente of woont u in het buitenland? Dan moet u de VOG rechtstreeks aanvragen op de website van Justis. Dit geldt ook als u een aanvraag wilt doen voor een bedrijf of organisatie.

U kunt een VOG online aanvragen bij Justis, online bij de gemeente NIeuwkoop of bij het Klant Contact Centrum in Nieuwveen. Hiervoor maakt u een afspraak.

U betaalt kosten voor de aanvraag van een VOG.  Neem voor meer informatie contact op met de gemeente.

De werknemer of vrijwilliger ontvangt de VOG binnen 4 weken op het adres dat hij of zij opgeeft bij de aanvraag.

Deze pagina is onderdeel van een kwaliteitsnetwerk van de Europese Unie

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Gemeente Nieuwkoop

Stuur een e-mail+31172521100

Teylersplein 1

2441LE Nieuwveen

Openingstijden

Maandag
8:30 - 17:00
Dinsdag
8:30 - 17:00
Woensdag
8:30 - 17:00
Donderdag
8:30 - 20:00
Vrijdag
8:30 - 13:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten