Voorraadbeheer

Gepubliceerd door:
KVK
KVK
1 min lezen
English version

Bespaar geld door een optimaal beheer van uw voorraad.

Voorraad optimaliseren

Wilt u uw voorraad zo goed mogelijk beheren, houd deze dan in ieder geval zo klein mogelijk. Want een voorraad hebben in het magazijn kost linksom of rechtsom altijd geld. Voorraad legt niet alleen beslag op de financiële middelen om nieuwe producten in te kopen, maar ook op dure meters magazijnruimte. Daarnaast veroudert voorraad na een tijdje of raakt uit de mode. Aan de andere kant levert een grotere order bestellen vaak weer korting op. Dat is ook iets om rekening mee te houden.

Bereken daarom voor het optimaliseren van de voorraad wat de voor u beste balans is tussen inkoopvoordelen en voorraadkosten. Verkoop eventueel een deel van de voorraad voor een wat lagere prijs om zo ruimte te maken in het magazijn en uw liquiditeit te verbeteren. Een digitaal voorraadsysteem helpt om uw voorraad slim te beheren.

Magazijn afstoten

Een andere optie is om helemaal geen magazijn voor opslag meer te hebben. Zonder magazijn heeft u geen voorraad meer liggen en dus ook geen voorraadrisico. Het bespaart bedrijfsruimte en investering in voorraad. Het levert dus geld op. Uw producten kunt u leveren met Just in Time en Dropshipping.