Werken met het omgevingsplan

Gemeente Voorne aan Zee: Werken met het omgevingsplan

Gepubliceerd door:
Gemeente Voorne aan Zee
Gecontroleerd 17 jul 2024
2 min lezen
English version

In het omgevingsplan staan regels over de fysieke leefomgeving in de gemeente. Dit plan vervangt alle bestemmingsplannen en lokale verordeningen. Er staat in wat er op een locatie gebouwd of verbouwd mag worden. En hoe de grond en de gebouwen gebruikt mogen worden. Het omgevingsplan geeft bijvoorbeeld aan waar woningen, winkels, bedrijven of horeca mogen zijn. En welke grond bedoeld is voor wegen en groen. Ook staan er regels in voor geluid, geur en andere activiteiten die het milieu kunnen schaden.

Omgevingsplan bekijken

Wilt u weten wat er op een plek wel en niet mag? Kijk dan in het omgevingsplan via Regels op de kaart in het Omgevingsloket. Of neem contact op met de gemeente.

De gemeente heeft tot 2032 de tijd om alle regels over de fysieke leefomgeving in het omgevingsplan te zetten. Is het omgevingsplan nog niet compleet? Dan vindt u via Regels op de kaart ook nog de bestemmingsplannen en de lokale verordeningen van de gemeente.

Schade door omgevingsplan

Heeft de gemeente het omgevingsplan aangepast en heeft u daardoor schade? Dan kunt u schadevergoeding (nadeelcompensatie) aanvragen bij de gemeente.

Zie ook

Deze pagina is onderdeel van een kwaliteitsnetwerk van de Europese Unie

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Gemeente Voorne aan Zee