Dit artikel is gerelateerd aan:

Zakelijke telefonie: bedrijfsnummers en informatienummers gebruiken

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Wilt u een bedrijfsnummer of informatienummer gaan gebruiken? Dan kunt u dat nummer aanvragenExterne link bij de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Een regionaal nummer vraagt u aan bij een telefonieaanbieder. Die aanbieder vraagt zelf het nummer aan bij ACM. Bedrijfsnummer (088) aanvragen

Heeft u verschillende vestigingen in het land, en wilt u geen verschillende regionale kengetallen gebruiken? Dan kunt u een bedrijfsnummerExterne link aanvragen. Met een bedrijfsnummer vergroot u de herkenbaarheid van uw telefoonnummer. U kunt bedrijfsnummers voor vaste en mobiele telefonie gebruiken.

Gratis informatienummer (0800) aanvragen

Als u een gratis informatienummer gebruikt, betaalt de beller niets voor het krijgen van informatie. Voor gebruikers van mobiele telefoons is het bellen naar een 0800-nummer niet altijd gratis. U kunt een kort of lang gratis informatienummerExterne link aanvragen. Een kort informatienummer heeft 8 cijfers, een lang informatienummer heeft er 11. U moet een gratis informatienummer binnen 6 maanden na toekenning gebruiken.

Betaalde informatienummers (0900, 0906, 0909)

Als u een betaald informatienummerExterne link (090x) gebruikt, betaalt de beller voor het krijgen van informatie. 0900-nummers zijn voor aanbieders van serieuze informatie, zoals een zakelijke helpdesk. 0909-nummers zijn voor amusement, 0906-nummers voor erotisch amusement. U moet betaalde informatienummers binnen 6 maanden na toekenning gebruiken.

Wat zijn de tarieven van betaalde informatienummers?

u mag voor telefonische klantenservice geen informatietarief per gesprek rekenen. Voor een 090x-nummer dat wordt gebruikt voor telefonische klantenservice is het maximale tarief de gebruikelijke belkosten van de vaste of mobiele telefoon. Voor de tarieven van betaalde informatienummersExterne link gelden strenge regels. Biedt u een klantenservice aan die consumenten telefonisch te woord staat? Dan gelden maximumtarievenExterne link. Bent u telefonisch bereikbaar via één 090x-nummer? En gebruikt u hetzelfde telefoonnummer voor meerdere doelen waarvan één een klantenservice? Dan gelden de maximumtarieven voor ieder contact van de consument met uw 090x-nummer.

Vermelden van tarieven informatienummers

U moet er in alle gevallen (vast en mobiel) voor zorgen dat de beller vooraf de tarieven hoortExterne link.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven