Dit artikel is gerelateerd aan:

Afvalbeheersbijdrage verpakkingen betalen

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Laatst gecontroleerd op
< 1 min lezen

Bent u een producent van verpakkingsmateriaal? Dan moet u een Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen betalen aan het Afvalfonds Verpakkingen. De bijdrage is voor producenten die per kalenderjaar meer dan 50.000 kilo verpakkingsmateriaal op de markt brengen.

Hoogte afvalbeheersbijdrage

De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van het materiaal en de soort verpakking (verkoop-, verzamel- of verzendverpakking). Voor verpakkingen die meerdere keren te gebruiken zijn, betaalt u maar 1 keer een bijdrage. In de verpakkingencatalogus van het Afvalfonds kunt u opzoeken of u voor uw product een bijdrage moet betalen.

Aanmelden bij Afvalfonds Verpakkingen

Als u per kalenderjaar meer dan 50.000 kilo verpakkingsmateriaal op de markt brengt, moet u zich aanmelden bij het Afvalfonds Verpakkingen. U moet ieder jaar aangifte doen van het gewicht van de verpakkingen die u op de markt brengt.

Indirecte export van verpakkingen

Exporteert u verpakkingen waarover eerder in de keten al afvalbeheersbijdrage is betaald? U koopt bijvoorbeeld uw producten in bij een leverancier in Nederland. Dan kunt u de afvalbeheersbijdrage verpakkingen voor indirecte export terugvragen. U doet dit in uw aangifte. Dat kan ook als buitenlandse ondernemer.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven