Dit artikel is gerelateerd aan:

Afvalstoffen invoeren, uitvoeren of vervoeren (EVOA)

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

± 1 min lezen

Gaat u afval uitvoeren, invoeren of door een EU-lidstaat vervoeren? Dan moet u zich houden aan de Europese voorschriften voor het vervoer van afval (Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen (EVOA). De EVOA geldt ook als u afvalstoffen naar andere delen van de wereld wilt overbrengen. Of als u afvalstoffen vanuit andere delen van de wereld naar de EU wilt halen of doorvoeren.

Procedures voor afvaltransport

Welke procedure u moet volgen, hangt af van:

Regelhulp EVOA

Een Regelhulp vertelt u aan de hand van een aantal vragen welke regels voor u gelden. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft 3 Regelhulpen ontwikkeld die u helpen met de EVOA:

Kennisgeving afvaltransport

Voor het transport van sommige afvalstoffen moet u toestemming hebben van de landen waar het transport langskomt. U vraagt kennisgeving aan bij het land waar uw transport begint. In Nederland kunt u bij ILT kennisgeving aanvragen. ILT informeert de andere landen. Pas als u toestemming heeft van alle betrokken landen, mag u afval over de grens transporteren. Met de Digital Notification Advisor (DNA) kunt u digitaal een Nederlands-, Engels- of Duitstalige kennisgevingsdocument en vervoersdocument invullen en printen.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven