Barometer Culturele Diversiteit

Deze informatie is geplaatst door

Ondernemersplein

Wilt u meer weten over de culturele diversiteit van uw werknemers? De Barometer Culturele Diversiteit van het CBS geeft grote organisaties hier inzicht in. U kunt deze anonieme informatie gebruiken bij uw personeelsbeleid.

Gebruik de barometer voor uw diversiteitsbeleid

De Barometer Culturele Diversiteit van het CBS geeft grote organisaties inzicht in de culturele diversiteit van hun werknemers. Met de barometer van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) biedt de overheid u daarom een hulpmiddel bij uw diversiteitsbeleid.

Geen informatie over individuele werknemers

De Barometer Culturele Diversiteit is voor bedrijven met meer dan 250 werknemers. U krijgt alleen informatie op groepsniveau. Om de privacy van uw werknemers te beschermen, is de barometer niet beschikbaar voor bedrijven met minder dan 250 werknemers.

Als een culturele groep binnen uw organisatie bijvoorbeeld te klein is, dan publiceert het CBS de gegevens niet. Op deze manier wordt de privacy van uw werknemers beschermd. U kunt het CBS wel vragen om gegevens in te delen op specifieke kenmerken van uw werknemers. Zoals functie en aantal dienstjaren. Voorwaarde voor uw aanvraag is dat de informatie niet terug te leiden is naar personen.

Lees meer over de barometer op CBS.nl

Culturele diversiteit in Nederland

Het CBS publiceert regelmatig statistieken over diversiteit op landelijk niveau:

  • onder werkzoekenden
  • in bedrijfssectoren
  • in beroepsgroepen

U kunt deze cijfers gebruiken om de diversiteit binnen uw eigen bedrijf hiermee te vergelijken.

Barometer Culturele Diversiteit aanvragen

U kunt de Barometer Culturele Diversiteit vanaf het tweede kwartaal van 2021 aanvragen tegen kostprijs bij het CBS. Stuur daarvoor een e-mail naar barometer.culturele.diversiteit@cbs.nl. De komende tijd verwerkt het CBS eerst de bestaande wachtlijst.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met het Centraal Bureau voor de Statistiek

088-570 7070

Deze informatie is geplaatst door

Ondernemersplein