Zoeken

Inzicht in de culturele diversiteit in uw bedrijf

Deze informatie is geplaatst door

Centraal Bureau voor de Statistiek

± 1 min lezen

Wilt u meer weten over de culturele diversiteit van uw werknemers? De Barometer Culturele Diversiteit van het CBS geeft grote organisaties hier inzicht in. U kunt deze informatie gebruiken bij het opstellen van uw personeelsbeleid.

Gebruik de barometer voor uw diversiteitsbeleid

De Barometer Culturele Diversiteit van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vertelt u welk percentage van uw medewerkers een migratieachtergrond heeft en wat hun afkomst is. U kunt de barometer gebruiken bij het opstellen van uw diversiteitsbeleid.

Geen informatie over individuele werknemers

De Barometer Culturele Diversiteit is voor bedrijven met meer dan 250 werknemers. U krijgt alleen informatie op groepsniveau. Om de privacy van uw werknemers te beschermen, is de barometer niet beschikbaar voor bedrijven met minder dan 250 werknemers.

Als een culturele groep binnen uw organisatie bijvoorbeeld te klein is, dan publiceert het CBS de gegevens niet. Op deze manier wordt de privacy van uw werknemers beschermd. U kunt het CBS wel vragen om gegevens in te delen op specifieke kenmerken van uw werknemers. Zoals functie en aantal dienstjaren. Voorwaarde voor uw aanvraag is dat de informatie niet terug te leiden is naar personen.

Vergelijk de diversiteit in uw bedrijf

Gebruik het dashboard van het CBS om de culturele diversiteit in uw eigen bedrijf te vergelijken met landelijke cijfers. U kunt hiervoor de anonieme gegevens gebruiken die u heeft gekregen door de barometer aan te vragen. In de barometer vult u de afkomst van uw personeel in. U geeft een percentage voor:

U kunt de diversiteitsgegevens van uw bedrijf daarna vergelijken met landelijke cijfers, over:

  • werkzame beroepsbevolking
  • werknemers in uw sector
  • geregistreerde werkzoekenden
  • afgestudeerden

U kunt deze gegevens ook vergelijken met bijvoorbeeld cijfers uit uw regio, bedrijfstak of beroepsgroep.

Barometer Culturele Diversiteit aanvragen

U kunt de Barometer Culturele Diversiteit aanvragen tegen kostprijs bij het CBS. Stuur uw aanvraag naar barometer@culturele.diversiteit@cbs.nl.

Deze informatie is geplaatst door

Centraal Bureau voor de Statistiek
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1