Belastingaangifte wijzigen

Gepubliceerd door:
Belastingdienst
Belastingdienst
1 min lezen
English version

Bent u iets vergeten in te vullen in uw belastingaangifte? Vaak kunt u uw aangifte wijzigen en opnieuw versturen. Lees wat u kunt aanpassen in de inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting, de omzetbelasting (btw), en in de aangifte van loonheffingen.

Aangifte inkomstenbelasting verbeteren

U kunt uw aangifte inkomstenbelasting zelf aanpassen tot 5 jaar na het boekjaar van de aanslag. Ook als u al een definitieve aanslag heeft gekregen. U past uw oude aangifte aan, slaat de veranderingen op en verstuurt deze opnieuw. Lees op Belastingdienst.nl hoe u de aangifte aanpast.

Aangifte vennootschapsbelasting verbeteren

U kunt uw aangifte vennootschapsbelasting aanpassen zolang u nog geen definitieve aanslag heeft gekregen. U verbetert uw eerder verstuurde aangifte, slaat de veranderingen op en verstuurt deze opnieuw.

Als u een definitieve aanslag heeft ontvangen, zijn er 2 mogelijkheden:

  • U kunt een wijziging doorgeven door bezwaar te maken. Dat doet u met het bezwaarformulier onder ‘Overige formulieren’ in Mijn Belastingdienst Zakelijk.
  • Moet u meer belasting betalen door uw wijziging? Dan kunt u ook een brief sturen naar uw belastingkantoor. In de brief geeft u aan wat u wilt aanpassen en vraagt u om een navorderingsaanslag.

Aangifte btw verbeteren

Heeft u in de afgelopen 5 jaar te veel of te weinig btw aangegeven? Dan kunt u de aangifte btw alleen digitaal aanpassen met een suppletie. Dat kan:

Krijgt u € 1.000 of minder terug, of moet u € 1.000 of minder betalen? Dan mag u dat bedrag verwerken in uw volgende btw-aangifte. Verwerk de correcties in de juiste rubrieken van de aangifte. Houd er rekening mee dat u dan geen teruggaafbeschikking of naheffingsaanslag krijgt.

Deze correctiegrens van € 1.000 geldt niet voor correcties op de oude kleineondernemersregeling (KOR). Deze correctie doet u altijd via een suppletie. U kunt de oude KOR toepassen of aanpassen in de rubriek 'Vermindering volgens de kleineondernemersregeling'.

Aangifte loonheffing verbeteren

Is uw aangifte loonheffingen onjuist of onvolledig? Dan moet u uw aangifte altijd aanpassen. Lees wat u kunt doen bij 'Welke gegevens moet u corrigeren en wanneer?' in het Handboek Loonheffingen op Belastingdienst.nl

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Belastingdienst