Berichtenbox voor bedrijven aanmaken

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Hoe u een Berichtenbox voor bedrijven aanmaakt, hangt af van uw situatie. Is uw onderneming gevestigd in Nederland? Dan heeft u een eHerkenningsmiddel nodig. Is uw onderneming gevestigd in het buitenland? Dan maakt u een gebruikersaccount 'Antwoord voor bedrijven' aan.

Berichtenbox voor ondernemers in Nederland

Stap 1: Vraag een eHerkenningsmiddel aan

Voordat u een Berichtenbox aanmaakt, moet u in het bezit zijn van een eHerkenningsmiddel van minimaal niveau 2+. eHerkenning is een soort DigiD voor het bedrijfsleven. Een eHerkenningsmiddel kunt u zelf aanvragenExterne link. Of bekijk eerst het Stappenplan eHerkenningsmiddel aanschaffen.

Stap 2: Log in en maak een Berichtenbox aan

Log in met uw eHerkenningsmiddelExterne link en kies de optie 'Nieuwe Berichtenbox aanmaken'. Let op: uw eHerkenningsmiddel moet wel gemachtigd zijn voor de Berichtenbox voor bedrijven.

Stap 3: Registreer uw Berichtenbox bij KVK

Registreer uw Berichtenboxnaam in het HandelsregisterExterne link (selecteer uw bedrijf en kies de optie' gegevens wijzigen'. U kunt in de volgende stap de Berichtenboxnaam selecteren).

Berichtenbox voor ondernemers in het buitenland

Wilt u als niet-Nederlandse ondernemer de Berichtenbox gebruiken vanuit het buitenland? Dan maakt u een gebruikersaccount 'Antwoord voor bedrijven' aan. Ga naar het inlogscherm van de BerichtenboxExterne link en kies 'Gebruik Antwoord voor bedrijven'. Ook als u gemachtigd wilt worden voor een buitenlandse Berichtenbox maakt u een gebruikersaccount aan.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven