Zoeken

Bodemverontreiniging bij een buitenschietbaan voorkomen

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezenEnglish version

Heeft u een buitenschietbaan? U moet bodemverontreiniging bij de schietbaan voorkomen.

Bodem beschermen

Aan het einde van de schietbaan ligt kogelvangerzand waar de kogels in terecht komen. U moet voorkomen dat het metaal van de kogels in de bodem terecht komt, u moet een bodembeschermende maatregel nemen. Dat hoeft geen vloer of verharding te zijn. U kunt bijvoorbeeld een laag zand gebruiken met een andere kleur of samenstelling.

U hoeft geen bodembeschermende maatregel te nemen, als het gedeelte waar de kogels terecht komen (zandkogelvanger) overdekt is. Dan kunnen de metalen van kogels niet via het regenwater in de bodem komen.

Loodverontreiniging voorkomen

Schieten met loodhagel op kleiduivenbanen is verboden, maar op sommige aangewezen kleiduivenbanen mag het nog. Als u op uw kleiduivenbaan met loodhagel schiet, dan moet u extra maatregelen nemen tegen loodverontreiniging. U moet hagel opvangen met bijvoorbeeld vangnetten en u moet een groter gebied beschermen.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1