Toestemming voor commerciële omroep

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Wilt u een commerciële omroep beginnen? Dan heeft u toestemming nodig van het Commissariaat voor de Media (CvdM). Daarna vraagt u een etherfrequentie aan of u sluit een contract met een kabelexploitant.

Toestemming commerciële omroep vragen

U vraagt toestemming voor een commerciële omroep bij het CvdM. U of uw bedrijf moet onder de bevoegdheid van Nederland vallen en u mag geen landelijke, regionale of lokale publieke media-instelling zijn. De toestemming geldt voor 5 jaar. Wilt u de toestemming verlengen? U moet dat minimaal 5 maanden voor het aflopen van de toestemming aanvragen. U betaalt het CvdM ieder jaar toezichtskosten.

Toestemming commerciële omroep stoppen

Wilt u met uw omroep stoppen of niet langer gebruikmaken van de toestemming? Laat dat zo snel mogelijk weten aan de CvdM. Toestemming kunt u niet aan een ander overdragen. Ook als de zeggenschap (bijvoorbeeld de aandelen) van uw omroep verandert, blijft de toestemming op naam van u als aanvrager staan.

Omroepkanaal aanvragen

Nadat u toestemming van de CvdM heeft, kunt u bij Agentschap Telecom een vergunning voor een etherfrequentie aanvragen. U kunt ook een contract afsluiten met een kabelexploitant.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1