Concessie personenvervoer aanvragen

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Wilt u openbaar vervoer aanbieden? Dan moet u een concessie van de overheid hebben. Lees hier hoe u die aanvraagt.

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

  Wilt u openbaar vervoer aanbieden? Dan moet u toestemming (een concessie) van de overheid hebben. U vraagt een concessie personenvervoer aan bij de provincie of het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). U moet hiervoor meedoen aan een Europese aanbesteding.

  Wat is een concessie?

  Met een concessie heeft een vervoerder toestemming om openbaar vervoer te organiseren voor bepaalde lijnen (routes) of gebieden. Toestemming geldt altijd voor een bepaalde tijd. De provincie of het ministerie van IenW wijst een concessie toe na een aanbesteding. Dit toewijzen heet gunnen.

  Waar vraagt u een concessie aan?

  De provincie wijst een concessie toe voor de tram, bus en/of andere vervoersdiensten. Het ministerie van IenW verleent concessies voor personenvervoer per trein. Treinverkeer maakt immers gebruik van het landelijke spoorwegnet (hoofdrailnet).

  Digitaal concessie aanvragen met de berichtenbox

  Bij de provincie Noord-Brabant kunt u de concessie personenvervoer digitaal aanvragen met de berichtenbox. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

  Deze informatie is geplaatst door

  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1