Vergunning, reisblad of attest voor busvervoer

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Verzorgt u (inter)nationaal busvervoer of busvervoer voor eigen rekening? Dan hebt u in bepaalde gevallen een vergunning, een attest of een reisblad nodig van Kiwa RegisterExternal link. Dat is de organisatie die namens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vergunningen uitgeeft in de transportsector.

Communautaire vergunning

Verzort u nationaal of internationaal busvervoer binnen de Europese Economische Ruimte (EER)External link? Dan heeft u een communautaire vergunningExternal link nodig. Per bus moet u een gewaarmerkt afschrift hebben.

Vergunning voor internationaal geregeld vervoer

Verzorgt u per bus geregeld vervoer (lijndienstvervoer) buiten de EU? Dan moet u een vergunning internationaal geregeld vervoerExternal link hebben. Geregeld vervoer (lijndienstvervoer) is personenvervoer met een vaste regelmaat en langs een vaste route. Op vaste stopplaatsen mogen reizigers in- en uitstappen.

Reisbladen voor ongeregeld vervoer

Verzorgt u ongeregeld vervoer naar landen buiten Nederland? Bijvoorbeeld groepsreizen naar vakantiebestemmingen? Dan moet u een reisbladenboekExternal link hebben. Op het reisblad staat informatie over reisbestemming, route en het aantal passagiers. Voor het begin van de reis moet u het ingevulde reisblad in de bus hebben.

Attest grensoverschrijdend eigen vervoer

Vervoert u voor eigen rekening personen per autobus of touringcar naar EU/EER-landen? Dan heeft u een attest eigen vervoerExternal link nodig. Eigen vervoer is vervoer zonder commercieel doel zoals het vervoer van leden van een sportvereniging. Voor binnenlands eigen busvervoer heeft u geen attest of vergunning nodig.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven