Zoeken

Corona-overbruggingslening (COL) aflossen

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Heeft u een Corona-overbruggingslening (COL) afgesloten? Dan moet u die aflossen. Hoeveel en wanneer u aflost, hangt af van het bedrag dat u heeft geleend. De COL is er voor startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers die het lastig hebben tijdens de coronacrisis.

U lost uw volledige lening af, plus rente. Voor alle leningen is de rente 3%. Voor leningen van € 500.000 en meer komt daar een premium van 2% per jaar bij.

Wanneer moet u aflossen?

Het verschilt per lening wanneer u begint met aflossen.

Leningen tot € 500.000 lopen 3 jaar. Het eerste jaar is aflossingsvrij. U bouwt wel rente op over het eerste jaar. Daarna lost u in 2 jaar per kwartaal af, inclusief de rentebetalingen. Het kwartaalbedrag is steeds hetzelfde (lineaire aflossing). U mag in 1 keer boetevrij aflossen.

Een lening van € 500.000 of meer lost u na 3 jaar af. Of op het moment dat de verplichte medefinanciers hun lening (van 25% van de lening) omzetten in aandelen. Dat heet conversie. U mag boetevrij aflossen met bedragen van minimaal € 50.000.

U leest meer over aflossen en rente op de website van de ROM.

Bij wie moet u aflossen?

Aflossen doet u bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) van uw provincie. De ROM’s voeren de COL uit namens het kabinet.

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie over de COL kunt u contact opnemen met de ROM uit uw regio.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1