Cosmetische producten produceren of verkopen

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Als u cosmetische productenExternal link produceert of verkoopt, moet u zich houden aan regels uit de CosmeticaverordeningExternal link en het Warenwetbesluit cosmetische producten 2011.

Productinformatie beschikbaar hebben

Als producent of leverancier van cosmetische producten moet u informatie over het productExternal link bij de hand hebben. Vraagt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) u om productinformatie? Dan moet u deze binnen 3 werkdagen beschikbaar hebben.

Productveiligheid aantonen

Als fabrikant of importeur van cosmetica moet u kunnen aantonen dat het product veilig is. Hiervoor hebt u een veiligheidsbeoordeling nodig van een farmaceut, toxicoloog, dermatoloog of cosmetisch chemicus.

Informatie op etiketten

Etiketten van cosmeticaproducten moeten informatie bevattenExternal link over het product, zoals inhoud, functie en houdbaarheidsdatum.

Notificatie versturen

Produceert u een cosmetisch product? Of voert u het als eerste in in de Europese Unie? Dan moet u een notificatie sturenExternal link naar de Europese Commissie. De notificatie geldt ook voor cosmeticaproducten met 'nieuwe' nanomaterialen.

Regels voor dierproeven

Er gelden strenge regels voor het (laten) uitvoeren van dierproeven met cosmetica of ingrediënten, en voor de verkoop van cosmetica waarvan de ingrediënten op dieren zijn getest.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven