Dit artikel is gerelateerd aan:

Cultuurgoederen invoeren of uitvoeren

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Wilt u cultuurgoederen invoeren of uitvoeren? Dan moet u controleren of deze het land van herkomst wel mogen verlaten. Soms mag dat alleen met officiƫle toestemming van de autoriteiten. Bijvoorbeeld voor tentoonstellingen of restauratie. Cultuurgoederen zijn bijvoorbeeld kunst, archeologische voorwerpen en antiek. De Erfgoedinspectie houdt toezichtExterne link op de in- en uitvoer van cultuurgoederen.

Cultuurgoederen invoeren

Wilt u cultuurgoederen invoerenExterne link uit een land buiten de Europese Unie? Dan moet u controleren welke regels er in dat land zijn voor de uitvoer van cultuurgoederen. Een vuistregel is: wanneer een voorwerp ouder dan vijftig jaar is, dan kan het zijn dat het niet zomaar een land mag verlaten.

Cultuurgoederen uitvoeren

Gaat u cultuurgoederen uitvoerenExterne link uit Nederland? En exporteert u ze naar een land buiten de Europese Unie? Dan heeft u een uitvoervergunning nodig. Dit geldt alleen voor cultuurgoederen boven een bepaalde waarde en ouderdom. U kunt de uitvoervergunning cultuurgoederen aanvragenExterne link bij de Belastingdienst. De Erfgoedinspectie bepaalt of de vergunning mag worden afgegeven.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven