Digitale Europese toegangspoort

Gepubliceerd door:
KVK
KVK
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
< 1 min lezen
English version

Wilt u zakendoen binnen de Europese Unie (EU)? U vindt alle informatie over het zakendoen in een EU-land via een loket: de digitale Europese toegangspoort. Dit loket is de wegwijzer voor burgers en ondernemers. U leest hier over de lokale wetten en regels in een EU-land.

Een digitale toegangspoort voor de hele EU

De digitale Europese toegangspoort (Single Digital Gateway) verwijst u naar de juiste informatie van de overheid. Dat gebeurt via Your Europe op de website van de Europese Unie. U kunt hier makkelijk informatie vinden over ondernemen, wonen, werken en studeren in een EU-land. De meeste informatie komt van overheden en organisaties in de EU en is beschikbaar in het Engels.

Points of Single Contact (PSC) in de EU

Alle EU-landen, IJsland, Noorwegen, Liechtenstein en het Verenigd Koninkrijk moeten een Point of Single Contact hebben. Voor Nederland zijn Ondernemersplein en het Engelstalige Business.gov.nl het Point of Single Contact.

Een PSC is een website van de overheid voor ondernemers. Via de Points of Single Contact kunt u sommige zaken direct regelen zoals een vergunning aanvragen. En u vindt per land informatie over bijvoorbeeld:

  • starten van een bedrijf
  • wetten en regels
  • procedures en vergunningen
  • belastingen
  • sociale zekerheid

Deze informatie leest u ook vaak terug op de website van Your Europe. Bekijk het land van uw keuze in het overzicht met alle Points of Single Contact op de website van de Europese Commissie.