Evenementenvergunning aanvragen

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
  Wij hebben bij uw gemeente, provincie of waterschap geen informatie gevonden over dit onderwerp.

  Organiseert u een evenement op een plaats in de openbare ruimte? Bijvoorbeeld op straat, in een park of op een plein? Dan heeft u mogelijk een evenementenvergunning van de gemeente nodig. Soms is een melding voldoende. Het gaat bijvoorbeeld om:

  Vergunning voor evenementen op of aan het water

  Organiseert u een evenement op of aan het water (provinciale vaarweg)? Dan heeft u een evenementenvergunning vaarweg nodig van de provincie. De vergunning is alleen voor kortdurende evenementen. U mag de veiligheid en het verloop van de scheepvaart niet in gevaar brengen.

  Ontheffing verbod geluidsoverschrijding sportmotoren

  Wilt u met sportmotoren het geluidsniveau overschrijden op een evenement of sportterrein? Dan moet u een ontheffing aanvragen bij de provincie.

  Regelhulp Gemeentelijke vergunningcheckers

  Een Regelhulp vertelt u aan de hand van een aantal vragen welke regels voor u gelden. De Regelhulp Gemeentelijke vergunningcheckersExterne link laat zien welke vergunningen u nodig heeft als u een evenement wilt houden. Momenteel is deze Regelhulp alleen beschikbaar voor de gemeenten Drimmelen, Barendrecht, Ridderkerk en Haarlem.

  Digitaal evenementenvergunning aanvragen met de berichtenbox

  Met de berichtenbox kunt u de evenementenvergunning digitaal aanvragen bij de gemeente. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

  De ontheffing op het verbod geluidsoverschrijding sportmotoren kunt u bij de provincie Noord-Brabant digitaal aanvragen met de berichtenbox.

  Deze informatie is geplaatst door

  Antwoord voor bedrijven