Feiten en cijfers over horeca

Gepubliceerd door:
Centraal Bureau voor de Statistiek
Centraal Bureau voor de Statistiek

Bent u op zoek naar statistische informatie over de horeca branche? In deze factsheet vindt u de belangrijkste cijfers en trends in de horeca. De horeca bestaat uit eet- en drinkgelegenheden (zoals restaurants en cafes) en logies (overnachtingen).

Aantal bedrijven

Aantal bedrijven

Aantal bedrijven

De grafiek laat het aantal oprichtingen in de Horeca in Nederland per kwartaal zien. Uitgesplitst naar eet- en drinkgelegenheden en logiesverstrekking.

Omzet Horeca

Feiten en cijfers: stijgt of daalt de omzet?

Feiten en cijfers: stijgt of daalt de omzet?

De grafiek toont hoe de omzet in de horeca per kwartaal verandert. Het basisjaar in de grafiek is 2021. De ontwikkeling van de omzet is telkens vergeleken met dat jaar. Bijvoorbeeld, de waarde 120 betekent dat de omzet 20 procent gestegen is ten opzichte van het basisjaar.

Omzetniveau Horeca

Omzetniveau Horeca

Deze grafiek geeft de omzet, kosten en het bedrijfsresultaat voor belasting weer in de horeca.

Omzetniveau splitsing

Omzetniveau splitsing

Dit is het omzetniveau uitgesplitst tussen eet- en drinkgelegenheden en logies.

Arbeid en vacatures

Aantal werkzame personen

Aantal werkzame personen

Deze grafiek laat het aantal werkzame personen in de Horeca zien. Een werkzame persoon is een persoon die een baan heeft bij een in Nederland gevestigd bedrijf of bij een particulier huishouden in Nederland. (Ingeleend en/of gedetacheerd personeel en uitzendkrachten worden bij dit onderzoek tot de bij het bedrijf werkzame personen gerekend, aan derden uitgeleend personeel niet.)

Openstaande vacatures

Openstaande vacatures

Deze grafiek geeft het aantal openstaande vacatures in de afgelopen 12 jaar in de Horeca branche weer.

Personeelstekort

Personeelstekort

Deze grafiek geeft het personeelstekort in de horeca branche weer. Per kwartaal weergegeven.