Feiten en cijfers

Wilt u meer inzicht krijgen in data over ondernemerschap? Op deze pagina vindt u feiten en cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over het bedrijfsleven in Nederland.

Factsheets

Bekijk factsheets per branche, gemeente of thema. U kunt de cijfers gebruiken voor bijvoorbeeld uw marktoriëntatie, bedrijfsplan en andere onderzoeken.

Branches

HorecaZakelijke dienstverleningICT, media en communicatieDetailhandelBouwIndustrie

Gemeenten

AmsterdamDen HaagRotterdamUtrechtGroningen

Thema's

FaillissementenZelfstandigenDuurzaamheid

Meer cijfers

Op het Dashboard Bedrijven van het CBS vindt u actuele cijfers over bedrijven, zoals aantallen per bedrijfstak, rechtsvorm en regio, cijfers over de omzet, resultaten en verwachtingen. Het CBS wil graag weten of deze informatie aansluit op de wens van bedrijven. Laat daarom uw feedback achter.

Direct naar Dashboard Bedrijven

Conjunctuurenquête Nederland (COEN)

Voor de COEN ondervraagt het CBS elk kwartaal ondernemers over onderwerpen die hen aangaan. Zoals omzetontwikkelingen, winstgevendheid, investeringen en personeelssterkte.

Lees de laatste COEN over het eerste kwartaal 2024Meer informatie

Economische groei en arbeidsmarkt

Hoe heeft de Nederlandse economie het gedaan in het vierde kwartaal van 2023? En in heel 2023? Wat waren de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen licht de nieuwste cijfers toe.

Door uw cookie-instellingen kunt u deze video niet bekijken. Wilt u toch kijken? of bekijk de video op YouTube.Lees meer over ons cookiebeleid

Financieringsmonitor 2022

De Financieringsmonitor van het CBS brengt de zoektocht naar financiering van mkb-bedrijven in kaart. Ook de recente ontwikkelingen op de financieringsmarkt, belemmeringen op de bedrijfsprestaties en de gevolgen van corona worden beschreven.

Bekijk de financieringsmonitor over 2022