Feiten en cijfers over horeca
Gepubliceerd door:
Centraal Bureau voor de Statistiek
Bent u op zoek naar statistische informatie over de horeca branche? In deze factsheet vindt u de belangrijkste cijfers en trends in de horeca. De horeca bestaat uit eet- en drinkgelegenheden (zoals restaurants en cafes) en logies (overnachtingen).
Op deze pagina
Aantal bedrijven
Aantal bedrijven
De grafiek laat het aantal oprichtingen in de Horeca in Nederland per kwartaal zien. Uitgesplitst naar eet- en drinkgelegenheden en logiesverstrekking.
Omzet Horeca
Feiten en cijfers: stijgt of daalt de omzet?
De grafiek toont hoe de omzet in de horeca per kwartaal verandert. Het basisjaar in de grafiek is 2021. De ontwikkeling van de omzet is telkens vergeleken met dat jaar. Bijvoorbeeld, de waarde 120 betekent dat de omzet 20 procent gestegen is ten opzichte van het basisjaar.
Omzetniveau Horeca
Deze grafiek geeft de omzet, kosten en het bedrijfsresultaat voor belasting weer in de horeca.
Omzetniveau splitsing
Dit is het omzetniveau uitgesplitst tussen eet- en drinkgelegenheden en logies.
Arbeid en vacatures
Aantal werkzame personen
Deze grafiek laat het aantal werkzame personen in de Horeca zien.
Een werkzame persoon is een persoon die een baan heeft bij een in Nederland gevestigd bedrijf of bij een particulier huishouden in Nederland.
(Ingeleend en/of gedetacheerd personeel en uitzendkrachten worden bij dit onderzoek tot de bij het bedrijf werkzame personen gerekend, aan derden uitgeleend personeel niet.)
Openstaande vacatures
Deze grafiek geeft het aantal openstaande vacatures in de afgelopen 12 jaar in de Horeca branche weer.
Personeelstekort
Deze grafiek geeft het personeelstekort in de horeca branche weer. Per kwartaal weergegeven.