Handelsmissies

Deze informatie is geplaatst door

Ondernemersplein | Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Bent u van plan internationaal zaken te doen? En wilt u snel de juiste contacten leggen in een bepaald land? Ga dan mee op een handelsmissie. Of doe internationale contacten op door een inkomende handelsdelegatie uit het buitenland te ontmoeten.

Wat is een handelsmissie?

Een handelsmissie is een groep ondernemers die op bezoek gaat in een ander land. Zo’n groep ondernemers heet ook wel handelsdelegatie. Grote én kleine bedrijven kunnen mee op handelsmissie.

Waarom deelnemen aan een handelsmissie?

Door mee te doen aan een handelsmissie:

  • ontmoet u toekomstige zakenpartners
  • groeit uw internationale netwerk
  • heeft u beter zicht op marktkansen in een land
  • kunt u kennis uitwisselen
  • vergroot u de naamsbekendheid van uw bedrijf

Soorten handelsmissies

Er zijn verschillende soorten handelsmissies:

Uitgaande handelsmissies

Als u meedoet aan een uitgaande handelsmissieExternal link, dan gaat u met een groep ondernemers op bezoek in een ander land. Zo kunt u contact leggen met toekomstige zakenpartners. Vaak gaan diplomaten en een minister of een staatssecretaris mee op handelsmissie. Zij kunnen ervoor zorgen dat deuren opengaan, die anders gesloten blijven.

Inkomende handelsmissies

Op uitnodiging van een minister of staatssecretaris bezoekt een handelsdelegatie uit een ander land Nederland. Bij zo’n bezoek is vaak een minister uit dat land of vertegenwoordiger van de ambassade in Nederland aanwezig. Tijdens een inkomende handelsmissieExternal link maakt de delegatie kennis met het Nederlands bedrijfsleven. Zo kunt u bestaande relaties versterken en nieuwe relaties aangaan.

Inkomende vrouwenmissies

Met speciale inkomende vrouwenmissiesExternal link ondersteunt de Nederlandse overheid vrouwelijke ondernemers uit ontwikkelingsgebieden. Belangrijke onderwerpen zijn: talentontwikkeling, kennisopbouw, matchmaking en netwerkversterking. Kennismaken met een delegatie vrouwen kan interessant voor u zijn als u interesse heeft in hun producten. Of als u bijvoorbeeld in een bedrijf wilt investeren of tweedehands machines te koop heeft.

Overzicht handelsmissies

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nlExternal link) organiseert handelsmissies in opdracht van de Rijksoverheid. In het overzicht van evenementen en bijeenkomsten staan de geplande handelsmissies.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

088-042 42 42

Gerelateerde pagina's

Deze informatie is geplaatst door

Ondernemersplein
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland