Meedoen aan een handelsmissie

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
1 min lezen
English version

Zoekt u buitenlandse zakenpartners voor uw internationale handel? Ga dan mee op een handelsmissie naar het buitenland. Of ontmoet uw buitenlandse zakenpartner tijdens een handelsmissie hier in Nederland.

Wat is een handelsmissie?

Bij een handelsmissie gaat een groep ondernemers (handelsdelegatie) op bezoek in een ander land. Of er komt een groep buitenlandse ondernemers naar Nederland toe. Meestal ontmoeten zakenpartners elkaar offline, maar soms ook online. U maakt kennis met andere Nederlandse ondernemers, buitenlandse zakenpartners en overheden. De organisatie van de handelsmissie regelt bijeenkomsten en gesprekken voor u. Een handelsmissie is voor grote en kleine bedrijven.

Waarom deelnemen aan een handelsmissie?

Door mee te doen aan een handelsmissie:

  • ontmoet u mogelijke toekomstige zakenpartners
  • groeit uw internationale netwerk
  • krijgt u beter zicht op de marktkansen in een land
  • kunt u kennis uitwisselen
  • vergroot u de naamsbekendheid van uw bedrijf
  • kunt u soms al direct zakendoen en deals sluiten

Soorten handelsmissies

Er zijn verschillende soorten handelsmissies:

Uitgaande handelsmissies

Bij een uitgaande handelsmissie gaat u met een groep ondernemers naar het buitenland toe. Er gaan vaak diplomaten en een minister of een staatssecretaris mee. Zij kunnen ervoor zorgen dat er meer mogelijk is dan anders.

Inkomende handelsmissies

Bij een inkomende handelsmissie bezoekt een buitenlandse groep ondernemers Nederland. Dat gebeurt op uitnodiging van een minister of staatssecretaris. Vaak komt er een buitenlandse minister mee of iemand van de ambassade in Nederland.

Inkomende vrouwenmissies

Met speciale inkomende vrouwenmissies ondersteunt de Nederlandse overheid vrouwelijke ondernemers uit ontwikkelingsgebieden. Een vrouwenmissie bestaat meestal uit een opleiding in eigen land en een bezoek aan Nederland. Het gaat hier vooral om kennis te delen over bijvoorbeeld (technische) producten, circulair ondernemen en investeren.

Digitale handelsmissies

Een digitale of virtuele (online) handelsmissie is hetzelfde als een gewone handelsmissie. Maar u hoeft er niet voor op pad. U doet dan de geplande bijeenkomsten en persoonlijke gesprekken online.

Overzicht handelsmissies

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze handelsmissies in opdracht van de Rijksoverheid. Bekijk het overzicht van de geplande handelsmissies op RVO.nl.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland