Importpartner vinden

Deze informatie is geplaatst door

KVK | Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

U wilt goederen importeren en u bent op zoek naar een zakenpartner, zoals een leverancier of producent. U kunt zelf een zakenpartner zoeken. Maar u kunt ook samenwerken met een handelsagent.

Zelf zakenpartners zoeken

Stel van tevoren een profielExternal link op van de zakenpartner die u zoekt. Dit helpt u om gericht te zoeken. Er zijn verschillende mogelijkheden om in contact te komen met mogelijke zakenpartners:

Samenwerken met een handelsagent

U kunt ook samenwerken met een handelsagent. De handelsagent bemiddelt tussen u en de leverancier of producent van de goederen. Hij krijgt hiervoor meestal een percentage van de omzet. Dit heet commissie.

Houd rekening met cultuurverschillen

Verdiep u in de culturele verschillen tussen Nederland en het land van uw zakenpartner. In het landenoverzichtExternal link vindt u per land een overzicht van de belangrijkste do’s en don’ts.

Check de betrouwbaarheid van uw zakenpartner

Beperk uw risico’s door van tevoren de betrouwbaarheid van uw klant of zakenpartnerExternal link te controleren. Onderzoek bijvoorbeeld of deze in een buitenlands handelsregister staat ingeschreven. U kunt het bedrijf ook door laten lichten door een handelsinformatiebureau.

Deze informatie is geplaatst door

KVK
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland