Dit artikel is gerelateerd aan:

Inschrijven in het architectenregister

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Wilt u de titel architect gebruiken? Dan moet u in het architectenregisterExterne link staan. U kunt zich laten registreren bij Bureau ArchitectenregisterExterne link. U moet hiervoor een opleiding en beroepservaring hebben. De titel architect is wettelijk beschermd door de Wet op de architectentitel.

Beschermde titels

U moet in het architectenregister staan als u deze titels wil gebruiken:

  • architect
  • tuin- en landschapsarchitect
  • interieurarchitect
  • stedenbouwkundige

Jachtarchitecten en nautisch architecten hoeven zich niet te registreren.

Beroepservaring opdoen

Heeft u vóór 2015 uw diploma gehaald aan een gekwalificeerde Nederlandse opleiding? Dan heeft u geen beroepservaring nodig om zich in te schrijven bij het architectenregister. Heeft u vanaf 2015 een Nederlands diploma gehaald? Dan moet u eerst beroepservaringExterne link opdoen. Daarna mag u zich pas inschrijven in het architectenregister.

Buitenlands diploma

Heeft u een diploma in het buitenland gehaald? Dan kunt u bij Bureau Architectenregister erkenning aanvragenExterne link van uw beroepskwalificaties. Daarna kunt u ingeschreven worden in het architectenregiser.

Beschermde titel in bureaunaam

Heeft u een architectenbureau? En wilt u een beschermde titel in de naam van uw bureau gebruiken? Dan moet minstens de helft van het bestuur ingeschreven staan in het architectenregister.

Verkeerd titelgebruik

Als u de titel gebruikt en u staat niet ingeschreven in het architectenregister? Dan gebruikt u de titel onrechtmatig. Iedereen kan titelmisbruik meldenExterne link bij Bureau architectenregister. Zij kunnen een gerechtelijke procedure starten.

Digitaal inschrijven in het architectenregister met de berichtenbox

Met de berichtenbox kunt u zich digitaal inschrijven in het architectenregister van Bureau Architectenregister. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven