Zakendoen met België

België is de tweede handelspartner van Nederland. De verovering van de Belgische markt kost tijd en energie. De experts van RVO.nl en KVK zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Bekijk de RVO-landeninformatie over BelgiëExterne linkLees wat de KVK-experts over België vertellenExterne linkVeelgestelde vragen over het coronavirus in BelgiëExterne link

Do's-and-don'ts

Houd rekening met 3 talen

Houd rekening met de taalverschillen binnen de 3 gewesten in België en wees daarop voorbereid. De voertaal van Vlaanderen is Nederlands. In Wallonië en een groot deel van Brussel spreekt men voornamelijk Frans. In een deel van het oosten van België spreekt men voornamelijk Duits.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Point of Single Contact België

Het Belgische Point of Single Contact (PSC) biedt u algemene economische informatie over België en belicht lokale investeringskansen. Het business portal is beschikbaar in 4 talen, waaronder Nederlands.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit België

Uitvoer goederen naar België

Heeft u vragen over ondernemen in België?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:BelgiëLandcode:BEHoofdstad:BrusselTijdsverschil met Nederland:+0 uurTaal - officiële taal:Nederlands, Frans, DuitsVlag:BelgiëMunteenheid:euroValuta code:EURValuta teken:Staatsvorm:federale parlementaire democratie onder een constitutionele monarchieInwonersaantal:11,4 miljoenInwonersnaam:BelgOppervlakte:30.530 km2Koopkracht (2018):$ 46.695Big Mac index (2020):€ 4,12BBP (2018):$ 532 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 50,2 miljardInvoerwaarde (2018):€ 44 miljardEconomische groei (2018):1,4%Ease of doing business (2020):46

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek
KVK