Zakendoen met Bulgarije

Bulgarije is van oorsprong een landbouwland en is lid van de EU. In de landbouwsector liggen ook goede kansen voor Nederlandse ondernemers. Ook interessant zijn bouw en infrastructuur, transportmiddelen, water, ICT, elektronica en gezondheidszorg.

Bekijk de RVO-landeninformatie over Bulgarije

Do's-and-don'ts

Vraag om een bevestiging

Hoofdbewegingen voor 'ja' en 'nee' zijn tegengesteld aan de Nederlandse, maar er zijn ook Bulgaren die de westerse hoofdbewegingen gebruiken. Vraag daarom om een letterlijke bevestiging of ontkenning om verwarring te voorkomen.

Bekijk alle do's-and-don'ts

Point of Single Contact Bulgarije

Alle landen die lid zijn van de Europese Unie (EU) en IJsland, Noorwegen en Liechtenstein hebben al een Point of Single Contact website. Een PSC-website is een centraal contactpunt van de overheid voor ondernemers.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Bulgarije

Uitvoer goederen naar Bulgarije

Heeft u vragen over ondernemen in Bulgarije?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:BulgarijeLandcode:BGHoofdstad:SofiaTijdsverschil met Nederland:+1 uurTaal - officiële taal:BulgaarsVlag:BulgarijeMunteenheid:levValuta code:BGNStaatsvorm:parlementaire republiekInwonersaantal:7 miljoenInwonersnaam:BulgaarOppervlakte:111.000 km²Koopkracht (2018):$ 9.314BBP (2019):$ 65 miljardUitvoerwaarde (2019):€ 1,1 miljardInvoerwaarde (2019):€ 705 miljoenEconomische groei (2018):3,2%Ease of doing business (2020):61

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek