Zakendoen met Bulgarije

Bulgarije is van oorsprong een landbouwland en is lid van de EU. Het inkomen per hoofd van de bevolking is een van de laagste binnen de EU. Dit komt door vooral door de import van energie uit Rusland. De belangrijkste industrieën zijn machinebouw, metaalbewerking, voedselverwerking, techniek, chemische producten, textiel en elektronica.

Bekijk de RVO-landeninformatie over BulgarijeExterne link

Do's-and-don'ts

Vraag om een bevestiging

Hoofdbewegingen voor 'ja' en 'nee' zijn tegengesteld aan de Nederlandse, maar er zijn ook Bulgaren die de westerse hoofdbewegingen gebruiken. Vraag daarom om een letterlijke bevestiging of ontkenning om verwarring te voorkomen.

Bekijk alle do's-and-don'tsExterne link

Point of Single Contact Bulgarije

Alle landen die lid zijn van de Europese Unie (EU) en IJsland, Noorwegen en Liechtenstein hebben al een Point of Single Contact website. Een PSC-website is een centraal contactpunt van de overheid voor ondernemers.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Bulgarije

Uitvoer goederen naar Bulgarije

Heeft u vragen over ondernemen in Bulgarije?

Experts van RVO.nl helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:BulgarijeLandcode:BGHoofdstad:SofiaTijdsverschil met Nederland:+1 uurTaal - officiële taal:BulgaarsVlag:BulgarijeMunteenheid:levValuta code:BGNStaatsvorm:parlementaire republiekInwonersaantal:7,1 miljoenInwonersnaam:BulgaarOppervlakte:111.000 km²Koopkracht (2017):$ 8.077BBP (2017):$ 57 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 1,1 miljardInvoerwaarde (2018):€ 689 miljoenEconomische groei (2017):3,6%Ease of doing business (2020):61

Deze informatie is geplaatst door

Centraal Bureau voor de Statistiek
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland