Zakendoen met Cyprus

Cyprus ligt tussen Europa, Afrika en Azië en is lid van de Europese Unie en de eurozone. Ruim driekwart van de bevolking woont in het Griekse gedeelte. De rest in het Turkse gedeelte. Toerisme is de meest kansrijke sector.

Bekijk de RVO-landeninformatie over Cyprus

Do's-and-don'ts

Let op de juiste taal

Grieks (Zuid-Cyprus) en Turks (Noord-Cyprus) zijn de officiële talen. Veel inwoners spreken Grieks en Engels. Druk visitekaartjes daarom af in deze 2 talen.

Bekijk alle do's-and-don'ts

Point of Single Contact Cyprus

Alle landen die lid zijn van de Europese Unie (EU) en IJsland, Noorwegen en Liechtenstein hebben een Point of Single Contact website. Een PSC-website is een centraal contactpunt van de overheid voor ondernemers.

Lees meer

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Cyprus

Uitvoer goederen naar Cyprus

Heeft u vragen over ondernemen in Cyprus?

Experts van RVO helpen u graag verder
Neem contact op
Landnaam:CyprusLandcode:CYHoofdstad:NicosiaTijdsverschil met Nederland:+1 uurTaal - officiële taal:Grieks en TurksTaal - overige talen:EngelsVlag:CyprusMunteenheid:euroValuta code:EURValuta teken:Staatsvorm:presidentiële republiek (Turks) en parlementaire republiek (Grieks)Inwonersaantal:864.000Inwonersnaam:CypriootOppervlakte:9.250 km²Koopkracht (2018):$ 28.341Big Mac index (2020):€ 4,12BBP (2018):$ 24 miljardUitvoerwaarde (2018):€ 488 miljoenInvoerwaarde (2018):€ 65 miljoenEconomische groei (2018):4,1%Ease of doing business (2020):54

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Centraal Bureau voor de Statistiek